TAMAN REKREASI TASIK MELATI PERLIS

0
1125

Taman Rekreasi Tasik Melati Perlis / Anda mahu bersantai menikmati udara segar dan jalan-jalan di atas titi boleh berkunjung ke Taman Rekreasi Tasik Melati Perlis. Dek jarang keluar bersama keluarga sebegini rupa, alang-alang dah keluar selepas ke Gua Kelam, kami singgah di Taman Rekreasi Tasik Melati Perlis ni…. Ini pun hasil daripada pencarian waze…. hehehe…. di sebabkan tempat makan yang kami nak singgah belum buka lagi, kata orang kat situ pukul 7 baru dibuka, memandangkan jam baru pukul 5 petang, di sinilah kami beristirehat.

Allhamdulillah, surau dan toilet disediakan bagi pengunjung. Dapat tunaikan solat Magrib terus sebelum singgah makan dan pulang. Lega bila dah ditunaikan. Kalau tidak mesti kelam kabut nak balik. Permandangan yang cantik di jambatan tasik melaka ini menggambit rasa kehebatan ciptaan Ilahi Yang Maha Besar. Hebatnya penciptaanNya. Kagum dengan kreativiti Allah Ya Mussowwir. 

Taman Tasik Melati ini terletak di Jalan Santan iaitu lebih kurang 10 km daripada Bandar Kangar. Terdapat dua bahagaian tasik dan jambatan di sini. Pertama permandangan gambar di atas merupakan satu bahagian bumbung jambatan berbentuk kampung dan satu lagi bahagian bumbung jambatan yang berbentuk muncung dan tirus seperti di bawah. Keunikan binaan jambatan ini menyebabkan pengunjung mahu berjalan di atasnya. 

Di samping keindahan tasik yang tenang, dikelilingi dengan jambatan simen buatan menggambit satu perasaan tenang dan bersyukur. Ada juga yang memancing bagi memenuhi aktiviti petang disamping ada pengunjung yang bermain lumba kereta kecil, jogging dan sebagainya. Pokon-pokok teratai memenuhi taman tasik ini. Namun, bila datang pada waktu petang ia dah tertutup. Pokok teratai biasanya akan berkembang pada waktu pada dan mengucup menjelang tengahari. 
Jika anda ke Perlis dan mahukan istirehat di petang hari boleh lah singgah di Taman Tasik Melati ini. 

SUMBER : SHEILAINSPIRE.COM

===========================


Mencari homestay di sekitar Jitra? Sila hubungi nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

MNY HOMESTAY JITRA
0124467777
wasap.my/60124467777
WEBSITE
www.mnyhomestayjitra.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY JITRA

Homestay Jitra. Homestay Kolam. Homestay murah di Jitra. Jitra Homestay. Pool Homestay. Homestay Kolam renang Jitra. Homestay UUM. Homestay Changlun. Homestay Polimas. Homestay Tasik Darulaman. Home2stay. Hom2stay. Bukit Kayu Hitam. Thailand. Tempat menarik Jitra. Jitra. Destinasi. Tempat menarik di Kedah. Tempat best di Kedah.Tags: Bukit Kayu HitamDestinasiHom2stayHome2stayHomestay ChanglunHomestay JitraHomestay KolamHomestay Kolam renang JitraHomestay murah di JitraHomestay PolimasHomestay Tasik DarulamanHomestay UUMJitraJitra HomestayPool HomestayTempat best di KedahTempat menarik di KedahTempat menarik jitraThailand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here