Tempat Membeli Belah Utama Di Shah Alam

0
414

Walaupun Shah Alam mempunyai hanya segelintir pusat membeli belah kecil berbanding dengan bandar-bandar besar seperti Petaling Jaya, mereka bersempadan ke Subang dan Ara Damansara, jadi, mereka mempunyai akses kepada pusat membeli belah yang lebih besar.

Shah Alam adalah kawasan Melayu -Islam dan majlis bandar melarang pawagam atau bar di kawasan ini, dengan itu, pusat membeli di sini adalah lebih kecil dan mempunyai kedai-kedai tempatan.

Kini, kebanyakan pusat membeli belah di Malaysia dilengkapi dengan bilik penyusuan, jadi, tiada kebimbangan hal penyusuan bayi anda semasa anda membeli-belah.

#1 Aeon Shah Alam

Jenama Aeon berasal dari Jepun dan ini adalah salah satu tambahan terbaru kepada pusat membeli-belah jenama Aeon mereka. Terletak di Shah Alam, pusat membeli-belah ini mempunyai ruang lantai komersial kira-kira 65,000m2 meliputi empat tingkat di atas tanah.

Kedai barangan am, Aeon Shah Alam Store adalah kedai utama, dan mempunyai 200 kedai khas, 62 kedai yang hanya didapati di sini. Mereka juga mempunyai “Japan Street” yang mengandungi semua jenis jenama khas Jepun seperti Daiso, Yoshinoya, Sushi King dan banyak lagi.

Mereka mempunyai bilik penyusuan yang sangat besar, bersih dan lapang di setiap tingkat untuk keselesaan seorang ibu menyusu.

#2 Setia City Mall

2

Setia City Mall dibangunkan dan diuruskan oleh SP Setia Group yang sinonim dengan harta tanah eko mesra yang berkualiti dan kumpulan pembinaan.

Dengan lebih daripada 10.5 ekar kehidupan taman berlandskap yang indah sekitar pusat membeli-belah ini, anda boleh meluangkan masa bersama keluarga di luar rumah bermain layang-layang atau menunggang basikal, atau meluangkan masa bersendirian atau berkumpul dengan rakan-rakan, anda boleh menikmati dan meneroka kesemua ruangan di sini.

Si kecil akan suka taman permainan kanak-kanak, manakala pasangan romantik boleh memupuk percintaan mereka di plaza jet air yang sesuai untuk kedai-kedai makan di tempat terbuka dan anda mempunyai tempat yang indah untuk berehat yang dekat dengan rumah.

Mereka sangat mesra keluarga dengan kemudahan seperti tempat letak kereta keluarga, bilik bayi dengan dispenser air sejuk panas dan, stesen bayi berubah dan tandas khas untuk kanak kanak.

#3 SACC Mall

3

Terletak di tengah-tengah pusat bandar Shah Alam, SACC Mall adalah ‘ Mall Kejiranan Anda’. Dengan kira-kira 208.088 kaki persegi dan 150 kedai, Langkah di dalam pusat membeli-belah untuk pengalaman membeli-belah yang menarik untuk seisi keluarga.

Ia adalah syurga membeli-belah dengan lima tahap kedai di mana jenama tempatan dan antarabangsa terkemuka tinggal untuk menarik setiap pengunjung ke pusat membeli-belah.

SACC Mall adalah destinasi pilihan untuk pembeli yang serius dengan gabungan kepelbagaian kedai yang menawarkan kelainan dalam pilihan dan harga.

Pelbagai restoran yang menawarkan masakan tempatan dan antarabangsa memberikan tempat yang sempurna untuk santapan cepat atau hidangan santai selepas waktu membeli-belah.

Ibu- ibu menyusu juga bolehlah dating dan berehat dengan facility bilik bayi yang terletak di sekitar pusat membeli-belah ini.

#4 CITTA Mall

4

Terletak hanya 5 minit dari Glenmarie , Shah Alam, CITTA Mall adalah pusat membeli-belah terbuka, unik yang berbeza dengan yang ada pada pusat membeli- belah biasa di Lembah Klang.

CITTA Mall menyerlahkan kehidupan hijau dan cintakan alam sekitar. Mereka cuba untuk menggalakkan kitar semula produk melalui laman Facebook. Mereka juga adalah rumah kepada pokok hujan berusia 75 tahun, yang boleh dilihat di tempat letak kereta luar utama di Aras Bawah.

Mereka mempunyai bilik menyusu sangat luas dan selesa, dengan taman permainan yang dibina untuk kanak-kanak yang lebih tua, stesen lampin yang bersih dan selesa dan tandas kanak-kanak yang ibu menyusu, dengan anak yang lebih tua akan menghargai.

#5 Ole Ole

5

Ole Ole ialah pusat membeli-belah 3 tingkat dengan keluasan runcit bersih sebanyak 90,000 kaki persegi. Ia disokong oleh kira-kira 160 ruang letak kereta , semuanya terletak di perimeter bangunan ini.

Kompleks membeli-belah ini dilengakapi dengan 3 tingkat membeli belah yang mengamalkan konsep komuniti pusat runcit. Ianya campuran perdagangan dan penyewa pusat komersial

SUMBER: THEASIANPARENT.COM

========================


Mencari homestay di sekitar Shah Alam? Sila hubungi Puan Intan di nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

MNY HOMESTAY SHAH ALAM
017 – 4060988
wasap.my/60174060988
WEBSITE
www.mnyhomestayshahalam.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY SHAH ALAM
Homestay. Homestay Shah Alam. Homestay kolam. Homestay di Shah Alam. Homestay murah di Selangor. Homestay Shah Alam murah. Pool Homestay. Vista Alam. Shah Alam Homestay. Homestay murah Shah Alam. Tempat menarik Shah Alam. Shah Alam. Destinasi. Tempat menarik di Selangor. Tempat best di Shah Alam.Tags: destinasiHomestayHomestay di Shah AlamHomestay kolamHomestay murah di SelangorHomestay murah Shah AlamHomestay Shah AlamHomestay Shah Alam murahPool Homestayshah alamShah Alam Homestaytempat best di shah alamtempat menarik di selangortempat menarik shah alamVista Alam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here