Restoran Haji Sharin Low, Restoran Cina Muslim Di Shah Alam

0
673

Terkenal dengan lokasinya yang begitu strategik, Restoran ini juga menyajikan pelbagai jenis menu masakan yang menjadi kegemaran orang ramai seperti Salted Egg Crab, Kam Heong Crab, Hong Kong Fried Rice, Wat Tan Ho (Kueh Tiau Goreng Kantonese) dan banyak lagi.

Tiada hidangan berbentuk buffet, sebaliknya Restoran Haji Sharin Low hanya menyediakan sajian berbentuk ala carte. Walaubagaimanapun, restoran ini tetap mendapat sambutan yang begitu hangat terutamanya dari para pelajar universiti di sekitar Seksyen 7.

Pemilik restoran ini, Haji Sharin Low yang juga telah memeluk Islam pada usia 21 tahun, menceburkan diri dalam bidang perniagaan (restoranan Cina Muslim) kerana beliau berhasrat untuk menyediakan ruang kepada golongan Cina Muslim bagi menikmati makanan masakan Cina yang halal.


Deko dalaman restoran ini juga banyak menyentuh elemen-elemen Cina seperti warna merah, lampu tanglung serta banyak lagi bagi menaikkan lagi feel kepada mereka yang datang ke restoran ini.

Ruang restoran (Seksyen 7, Shah Alam) ini yang agak kecil ini kadangkala menyebabkan restoran ini tidak dapat menampung jumlah pelanggan yang ramai pada satu masa terutamanya ketika peak hour. Oleh itu, disarankan agar call dulu before datang ke restoran ini.

Sementara menunggu makanan korang, bolehlah korang jenguk-jenguk sikit dekat wall tu untuk baca serba sedikit tentang profil pemilik kepada restoran Cina Muslim yang mempunyai 24 cawangan di Malaysia ni.

Fresh orange juice for 6pax (RM18) Bukan sekadar jus biasa, memang terasa kesegaran buah oren. Perfect!

Hong Kong Kailan – Small (RM8)Recommended by them, memang sedap pun boleh pilih pelbagai jenis masakan (masak ikan masin, cendawan dan sebagainya).

Ayam Masam Manis – Small (RM18)

Udang Butter – Small (RM27)Highly recommended sebab sedap. Isi udang yang gebu yang dimasak dengan tepung yang begitu rangup & just nice (tak terlampau masin).

Salten Egg Squid – Small (RM18)Highly recommended juga. Rasa sedap dan portion agak banyak cukup untuk 5-6 orang.

MAKLUMAT LANJUT TENTANG RESTORAN HAJI SHARIN LOW
LOKASI (Seksyen 7, Shah Alam)No. 7, Jalan Plumbum Q7/Q, Seksyen 7, 40000 Shah Alam Selangor (Berdekatan dengan Laman Seni Seksyen 7)
WAKTU OPERASI Isnin – Ahad 11 am – 11 pm
CONTACT 017-2851993

SUMBER :POJIEGRAPHY.COM

==================================


Mencari homestay di sekitar Shah Alam? Sila hubungi Puan Intan di nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

MNY HOMESTAY SHAH ALAM
017 – 4060988
Wasap.my/601740609888
WEBSITE
www.mnyhomestayshahalam.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY SHAH ALAM
Homestay. Homestay Shah Alam. Homestay kolam. Homestay di Shah Alam. Homestay murah di Selangor. Homestay Shah Alam murah. Pool Homestay. Vista Alam. Shah Alam Homestay. Homestay murah Shah Alam. Makan sedap di Shah Alam. Kedai Makan Viral di Shah Alam. Tempat makan best di Shah Alam. Makan murah di Shah Alam. Tempat makan di Shah AlamTags: HomestayHomestay di Shah AlamHomestay kolamHomestay murah di SelangorHomestay murah Shah AlamHomestay Shah AlamHomestay Shah Alam murahKedai Makan Viral di Shah AlamMakan murah di Shah AlamMakan sedap di Shah AlamPool HomestayShah Alam HomestayTempat makan best di Shah AlamTempat makan di Shah AlamVista Alam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here